Een innovatief alternatief waarvan

Wat is LED? 

 

LED is een afkoring voor Light Emitting Diode, in het Nederlands: Licht emitterende diode of licht uitstralende diode.

 

De energiezuinige en duurzame LED verlichting biedt vele voordelen voor zowel particulieren als bedrijven. Naast de dalende energierekening die de LED teweeg kan brengen, zijn er nog vele andere voordelen te noemen. 

 

Eco-product.jpgEen paar van deze voordelen op een rijtje: LED is Duurzaam, betrouwbaar, multifunctioneel en bovenal verbazend economisch. LED techniek wordt geleverd in vele varianten, waarbij ook het aantal lichtkleuren groter is dan ooit.

 

 

kleurtemperatuur-led-lamp-1-900x200.jpg

 

 

LTG heeft een LED oplossing voor alle lichtvragen, voor elke toepassing en elk project. Van Industrie, kantoorcomplex tot gezondheidszorg, van supermarkt, sportveldverlichting tot schoolgebouw.
Een aantal voordelen van LED verlichting op een rij.

 

Vermindering energieverbruik en CO2 besparing

Het lage stroomverbruik is natuurlijk één van de grootste voordelen van LED, dit zie je namelijk direct terug in de dalende energierekening. 

 

Kelvin kleuren bewerkt.jpg

 

 

Een lange levensduur

LED verlichting gaat een stuk langer mee dan conventionele verlichting. Gemiddeld gaat een LED wel 30.000 branduren mee. De lange levensduur in combinatie met de besparing op uw energierekening maakt dat u de aanschaf van LED snel terugverdient.

 

LED valt onder duurzame bedrijfsmiddelen 

Wilt u fiscaal voordeel behalen en investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie? Dat kan met de regeling Energie Investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische zaken duurzaam ondernemen.

 

 

 

Een lagere warmte-ontwikkeling

Heeft u al eens gemerkt dat een LED lamp nauwelijks warm wordt? De warmte ontwikkeling bij LED is veel lager dan bij een conventionele lamp. De gebruikte energie om bijvoorbeeld een gloeilamp te laten branden wordt voor ongeveer 90 % omgezet in warmte. Bij LED wordt 90% van de energie omgezet in licht.

 

Geen opwarmtijd

LED verlichting heeft geen opstarttijd nodig, dit in tegenstelling tot traditionele lampen. LED verlichting brandt direct op volle sterkte en kan zo vaak als nodig in- en uitgeschakeld worden, zonder dat het de levensduur beïnvloedt.

 

Geen UV straling met LED verlichting

Traditionele verlichting kan ultraviolette straling afgeven, maar dat is met LED verlichting niet het geval. De juiste LED geeft ook een heel hoge kleurechtheid. Dit maakt dat LED verlichting dus bijvoorbeeld ook heel geschikt is voor het belichten van kunstvoorwerpen, schilderijen, kleding etc (geeft geen verkleuring aan het product).  

 

 

sfeerlicht.jpg

Top