Energie Investeringsaftrek 2017 (EIA)

 

Wilt u fiscaal voordeel behalen en investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie? Dat kan met de regeling Energie Investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische zaken duurzaam ondernemen.

 

Voorwaarden

Er gelden bepaalde voorwaarden om in aanmerking te komen voor de EIA. LED verlichting van LTG voldoet aan deze voorwaarden.

 

Wat is EIA

De energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling voor ondernemers, die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de toepassing van duurzame energie stimuleert. Wanneer u gebruik maakt van de EIA heeft u dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting!

 

Hoe werkt EIA

Als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, kunt u via de EIA 55,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming. EIA levert u gemiddeld netto 13,5% voordeel op. U dient EIA binnen 3 maanden na het geven van de opdracht aan te vragen. Het budget voor 2017 is €166 miljoen.

 

Wie komen er in aanmerking voor EIA

Alle ondernemers die in Nederland belastingplichtig zijn voor inkomsten- of vennootschapsbelasting en willen investeren in energiebesparende maatregelen, kunnen in principe in aanmerking komen voor EIA.

 

 

Top